2012. május 14., hétfő

Banános piskótatallérok

Kissé olvadtan, maszatosan a májusi nyárban
Ez az egyik legegyszerűbb édesség, amit csak ismerek, mégis amikor néhanapján elkészül, levesz a lábamról. Talán épp az egyszerűségével. Csak piskóta, banán és csokoládé, pont. Ezzel nem vagyok egyedül, hiszen a banános piskótatallérral tele van a net. Gyors, nem túl költséges és nem is érdemes túl kicsi adagnak nekiállni, ha már egyszer csokit olvasztasz és banánt karikázol. Legalább egy pár órával a tálalás előtt érdemes elkészíteni, hogy a csoki megkössön, a piskóta megpuhuljon és egy-két napon belül érdemes elfogyasztani, tehát ideális vendégváró.

Hozzávalók:
piskótatallér
érett banán
10 dkg finom étcsokoládé (nem tortabevonó)
a evőkanálnyi tejszín, étolaj vagy vaj ízlés szerint
fogpiszkáló

1) Tedd vízgőz fölé az összetört csokoládét és lassú tűzön olvaszd fel a tejszínnel. 
2) Közben a banánt vágd kb. fél centi széles karikákra, tégy egy karika banánt két tallér közé és egy fogpiszkálóval szúrd át a kis tornyot.
3) Mártsd őket a csokolédéba vagy csak kanalazz rájuk a csokoládéból, hogy az körben bevonja. Ha lecsöpögött a felesleg, tedd félre pihenni, míg a csokikabát megköt és alatta a banán megpuhítja a tallérokat.

Ha az alsó tallért a talpára állítod, a kis sütik is szépen fognak állni a talpukon. De láttam már kis szenvicseket is. Van aki a csokoládékabátra kókuszreszeléket szór vagy darált dióba, mogyoróba forgatja a csokis falatokat. Van, aki pudinggal vonja be őket. Gondold tovább ahogy tetszik, én egyelőre maradok a csoki-banán-piskóta hármasnál. Egy kicsi rumot, azt például még el tudok képzelni hozzá. A gyümölcsök közül talán még a kivi vagy az ananász állaga alkalmas a műveletre, bár banánt karikázni (nem utolsó szempont) nagyon kényelmes megoldás. Mit gondoltok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...