2011. május 11., szerda

Hercegi tortaköltemények


Bár biztosan láttátok már, én is szeretnék pár percet szentelni egy törékeny hölgynek, bizonyos Fiona Cairns-nek, aki megalkotta a brit hercegi pár, Kate és William esküvői tortáját. Egy sokemeletes szépséget. Összesen 17 gyümölcskenyérből (vagy gyümölcstortából?) állította össze, amiből 12 alkotta az alapot. Az ara elképzeléseit követve együtt álmodták meg ezt a tortakölteményt. A rajta található 17 fajta virág és növény szimbolikájáról külön olvashatsz itt. Természetesen első helyen szerepel Anglia rózsája, Wales nárcisza, az írek lóheréje és a skótok bogáncsa.
A cukrászmester weboldala is megérdemel egy látogatást, bár ne számítsatok receptekre. Viszont rendelhettek bármilyen cukrászkölteményt.

De mert természetesen az ifjú herceg kérése is parancs, kifejezetten William kívánságára egy másik, első látásra is egészen más műfajú, csupacsoki tortát "sütött" a McVities, ez a nagy hagyománnyal bíró kekszbirodalom. Az oldal tanúsága szerint a királyi család külön bejáratú chocolate biscuit cake receptje szerint.
Ezen az oldalon több olvasnivalót találsz, ha érdekel, illetve egy receptet is, bizony. Yummy-yummy.... A legkevésbé visszafogott sütemény. Keksz, csoki, vaj, hajajjj...

Csodáljátok meg a részleteket, gyönyörűséges munkák. Érdemes elmélyedni. Ez itt a két kedvenc képem.
Könnyed, csipkés részletek, virághalmok. Tökély. A csupacsoki egy igaz műalkotás, a cukrászművészet egy igazán finom és formabontó példája.
Én bizony jól mulatnék két ilyen torta társaságában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...