2014. április 16., szerda

Ismét húsvét

Nagyon szeretem. Ééééés végre van időm foglalkozni vele, a virágokkal, a tojásdíszekkel, a tojásfestéssel. A sonkaválasztással és a menü tervezésével.

Így holnap reggel a fű átfésülésével kezdem a kertben a napom, hogy megtaláljam a legszebb lóheréket és finom kis cickafark leveleket, amik mindig a Moha és Páfrány mesére emlékeztetnek. No, persze a lyukas harisnyáról sem kéne elfeledkeznem és a karácsony óta gyűjtögetett nagy zacskó hagymahéj is jön velem, mert holnap itt a tojásfestés, az egyik kedves elfoglaltságom.
Tudom, ismétlem csak magam, de nem tudom megállni, hogy el ne mondjam, hogy tormát feltétlenül reszeljetek, a házi készítésűnek nincs párja.
A sonkaválasztás nem mulatság, tessék komolyan venni, kérem szépen. 

Az elmúlt két évben egy krémes házisüti, a Dunahullám sütemény volt a befutó, de most a répatortára szavazok. Ma legszívesebben egy citromos mascarponekrémmel tálalnám, amibe egyszerűen beleturmixolok egy már kicsavart biocitromot - ez remekül bevált nemrég! - vagy narancsot -, és talán mézet.
Ráadásnak itt egy kedves kis ötlet, egy nyuszi-sütihad, amit idén sem fogok elkészíteni, mert nem szeretnék ilyen kekszet sütni. Ha mégis megihletett, tessék, válassz egy linzertésztát. Én ma naracshéjjal, vaníliával és a mozsaramban finomra őrölt Earl Grey teafűvel ízesíteném.
Borkorcsolyának, harapnivalónak az egyszerű és nagyszerű túrós pogácsát ajánlom szívesen, aprósüteménynek a narancsos, madulás kekszet, amit ma szívesen mártanék félig finom csokoládéba.

Az ünnepi asztalon csodás főfogás lehet a vajas, zsályás nyulam, ha valaki nyúlra vágyna. Ma pirított édesburgonyával tálalnám.
Ha bárányt készítenék, én biztosan Jamie-t látogatnám meg először, és már látom is, milyen szép mentás bárányreceptet ígér.

Örömteli készülődést, pár óra igazán kellemes pihenést, szép élményeket az ünnepi asztal körül a családdal, barátokkal, mindenféle szerettekkel együtt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...