2010. július 29., csütörtök

Vaníliás lekvárok

Az ember lányának elindul a fantáziája a sok szép gyümölcs láttán és, különben is, lekvárt főzni jó. Olyan megnyugtató. Hát ha még olyan finomságot kap ajándékba, mint egy üveg aranysárga kajszi- és őszibaracklekvár vaníliapöttyökkel... Köszönet Judy-nak még egyszer!


Ezekből az élményekből, egy dobozka áfonyából, kb. 120 dkg érett barackból, egy vaníliarúdból, 25 dkg cukorból született a vaníliás őszibaracklekvár áfonyával. Üvegbe zárt gyönyörűségek.


3 megjegyzés:

  1. Az idei újítás: feketeszeder (tőled) lekvár gyümölcscukorral. A cukor hihetetlen módon kiemeli a gyümölcs aromáját, minden fűszer nélkül. Egy baja van: baromi gyorsan kiürül egy üveg ...

    VálaszTörlés
  2. Húú, köszi a tippet. Egy ideje kacérkodom vele, minden alkalommal szemezek a gyümölcscukorral a polcon. De előtte még a nádcukor következik. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...