A kefires, banános, csokis, diós koszorú újjászületett. Drága Huszi barátnőm érkezése feletti örömömben és a hideg napokra való tekintettel. És az inspiráló, finom kóstoló után Katánál. És persze a saját kedvünkért. És nem utolsósorban azoknak a kicsi, csedvás almáknak a kedvéért. Mert olyan almás és diós kedvem van mostanában, sőt, a gyömbérre is rájár a kezem. És mert "ezvoltitthon".
Ugyanazokkal az arányokkal, zabpehelyliszttel, barna nádcukorral és ez alkalommal joghurttal.
Két nagy marék, sodrófa alatt durvára tört dióval és szintén 2 nagy marék felaprózott, a fagy elől mentett almával.
Vaníliával és gyömbérporral - olyan gondolomformán. Ehhez a mennyiséghez legalább egy csapott teáskanállal. Belereszelt gyömbérgyökérrel még finomabb lehet, javaslom, tedd bele inkább azt. Kezdd egy 1-2 cm-es darabbal, aztán úgyis beleszeretsz. Ja igen, a végén még belecsavartam egy fél citrom levét a tésztába. Na jó, leírom a receptet.
Hozzávalók:
2 kis pohár joghurt
2 kis pohár barna nádcukor, amiből egy kicsit elcsaltam
2 tojci
3 kis pohár zabpehelyliszt
1 foszfátmentes sütőpor
1 kis pohár extra szűz olivaolaj vagy felolvasztott vaj
2-3 löttyintés nádcukor rum
bourbon vanília
kb. 1 csapott teáskanál gyömbérpor vagy 1-2 centis gyömbérgyökér finomra reszelve
2 nagy marék felkockázott alma
2 nagy marék durvára tört dió
fél citrom leve
Könnyen morzsálódó, kellően nedves állagú süti lett belőle. Házi sárgabaracklekvárral fogyogat.
Azt hiszem, érdemes megfontolni így novembertájt, hogy bizonyos fűszerek mint a gyömbér, a fahéj, a szegfűbors, a szegfűszeg antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, emésztést javító és immunerősítő hatású olajakat tartalmaznak. De persze ne csak így vigyázzatok magatokra, hanem mozogjatok, igyatok sokat, aludjatok eleget, tankoljatok sok vitamint. És táncoljatok.
2012. november 7., szerda
Almás diós gyömbéres kefires sütemény
Címkék:
alma,
dió,
egészséges(ebb) nasik,
gyümölcs,
joghurt/kefir,
olajos magvak,
ősz,
sütemény,
tél,
zabpehely(liszt)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése