2013. március 27., szerda

Ananász mentás nádcukor szirupban


Imádom a meglepetés ízeket és várom, hogy ki-ki meglepjen valami finommal. Így jártam Judy-nál, aki Jamie Oliver mentás ananászdesszertjét tálalta nekem, amivel egy pillanat alatt lenyűgözött. Ahogy kanalaztam, már járt is az agyam, hol, kinek, miért tálaljak ilyen meglepetés ananászt. Gyors, egyszerű és friss.
Nem kellett sokat keresgélnem a megfelelő alkalmat, hiszen ebben a márciusi télben nagyon jól jön egy kis friss íz, amikor már a cseresznyéről és az eperről álmodozunk, miközben a narancs-alma-banán-narancs-alma kombót kicsit fel szeretnénk dobni néhanapján.

Hozzávalók 3-4 személyre:
1 ananász tisztítva
1 evőkanálnyi barna nádcukor vagy ahogy tetszik
1 evőkanálnyi friss borsmentalevél

1) Tisztítsd meg az ananászt és vágd falatnyi darabokra. Ha esetleg itt megakadtál, csináld mondjuk így.
2) A nádcukrot és a mentát mozsárban törd össze, majd hintsd rá az ananászra és forgasd át az egészet.
3) Azonnal tálalható, jó étvágyat!

Jamie eredeti receptje Pineapple With Bashed-Up Mint Sugar néven fut. Alkalomszerűen egy csepp nádcukorrum nem árthat neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...