Ilyenkor vagyunk a leginkább híján a friss zöldségeknek, gyümölcsöknek, ezért különösen kell igyekezni, hogy valami vitamint vegyünk magunkhoz. Mivel jómagam igyekszem kerülni a primőr árukat, ilyenkor egy időre maradok olyan zöldségeknél és gyümölcsöknél, mint a káposzta, alma vagy fekete retek. És az aszalt gyümölcsök. Vagy a csírák, amiket idehaza készítek.
Ezt a receptet egy szakácstól lestem el. Lenyűgözött az egyszerűsége és az, hogy a savanyított káposzta teljesen elveszti eredeti karakterét pár egyszerű fűszer és zöldség kedvéért. Egészséges saláta és az év bármely szakában tálalható. A káposzta természetesen nem konzerv, hanem a helyi piacon vadászom az almához hasonlóan.
Kipróbálhatod bármilyen ételhez, de szerintem roston sült húsokhoz illik a legjobban. Én legtöbbször rozmaringos krumplival szoktam tálalni.
El tudom képzelni egy kicsi csípős piros paprikával is.
Hozzávalók az étvágy és az érdeklődők függvényében:
kb. 40-50 dkg savanyított káposzta
1-2 alma
1 nagyobb vöröshagyma
esetleg egy gerezd fokhagyma
só
finom piros paprika
olívaolaj
1) Savanyított káposztát össze szoktam egy kicsit aprítani, hogy könnyebb legyen bánni vele az asztalnál.
2) Megtisztítom az almát és a hagymát. Az előbbit hozzáreszelem, a másodikat vékonyan felcsíkozom és a káposztához keverem.
3) Megszórom finom pirospaprikával és egy kevés sóval.
4) Kevés (olíva)olajat öntök rá és összekeverem.
Ennyi, tálalhatod is. Kevés fokhagyma is volt az eredeti receptben.
2010. április 23., péntek
Savanyúkáposzta salátaként
Címkék:
csak 1 tál és kész,
káposzta,
saláta,
szénhidrátszegény,
tavasz,
tél,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése