2012. február 23., csütörtök

Tescogazdaságos darált-mix

Végre jól megbüntetik a Tescót azért a nevenincs darált mixért. Hogy bűnhődik-e, azt már nem igazán tudom eldönteni... Az mno.hu honlapján egy rövid híradást is megnézhetsz az ügyről.
Tavaly felfedeztem már valami hasonlót a Tescóban, amiben darált marha- és sertéshúst házasítottak össze, no de azt legalább elnevezték valahogy. De mihelyt az összetevőkhöz értem, hogy rákukkantsak az arányokra és a zsír mennyiségre, meglepve láttam, hogy van ott bőven más is, mint pl. szójakészítmény.
Talán ennyi elég, hogy sokakat eltántorítson, nem is baj, hogy a többire nem emlékszem. Legalábbis remélem, hogy elég ennyi sokunknak ahhoz, hogy eszébe se jusson megvenni. Hogy milyen remek vásárt csinál, ha ezt teszi a szerettei elé ebéd gyanánt.... De mégis ott van a tény: 8 millió forintnyi árut sikerült eladni a Darált-mixből a leleplező akcióig. Gondolom, hogy az ára volt a kirívóan vonzó tulajdonsága, mondjuk 800 Ft/kg. Akkor 10000 kg-t ettek meg odahaza a családok.
Jó minőségű húst venni felér egy kisebb vadászttal, de legalább te magad válaszd ki a tőkehúst, amit helyben ledarálnak vagy te magad is megteheted ugyanezt odahaza. Bizonyos áruházakban, pl. itt a szomszédos CBA-ban ledarálják a fehér húsokat is.
Ilyenkor azért eltűnődök egy kicsit azon, hogy milyen rosta az, amin átmegy egy ilyen "élelmiszer" és milyen rosta az, ami után ekkora nagy dérrel-dúrral kell hatóságilag beavatkozni. Mese nincs, szemüveg nélkül, illetve robotpilóta üzemmódban nem lehet vásárolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...