2013. január 1., kedd

Tonhalas csicseriborsó saláta


Rendben, gyorsan kezdjük meg az évet valami finommal, amit igazán szeretek - a bőséges karácsonyi időszak után. És egyben ez lesz az eddigi legrövidebb posztom: a hirtelen felindulásból elkövetett tonhalas saláta. Kukorica helyett a kedvenc csicseriborsóval.

Hozzávalók:
1 konzerv főtt csicseriborsó
1 tonhalkonzerv
kb. 2-3 evőkanálnyi majonéz
1 púpos teáskanál magos dijoni mustár
1 felkarikázott újhagyma
1-2 apró kockára vágott csemegeuborka
talán egy kis frissen őrölt fehérbors és só

1) A tonhalat összekeverem a majonézzel és a magos mustárral, majd sózom, borsozom.
2) Minden más hozzávalót belekeverek. Puff neki, készen is vagyunk bő 5 perc alatt. Jó étvágyat.

Könnyű vacsorának, gyors ebédnek kiváló. Előételként kb. 4 személyre tálalhatjuk ezt az adagot. Én a felével jól laktam egy egész délutánra.
A majonézt kivéve egészséges és tápláló. Ha úgy tetszik, hagyd el a majonézt és keverj ki magad tejfölből, mustárból, citromléből valami finom öntetet. Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...