2010. május 10., hétfő

Halas kukoricasaláta

Elsősorban a friss ételeket szeretem, de kukorica- és halkonzervet mindig tartok a kamra polcán. Ennek egyik oka az, hogy egyszer hirtelen felindulásból összeházasítottam a kettőt, amit azóta is nagyon szeretek. Nem egy nagy gasztronómiai kaland, viszont az egyik leggyorsabb éhségűző, amit tudok készíteni. Nevezzük mondjuk salátának.

Hozzávalók:
1 konzerv kukorica
1 halkonzerv ízlés szerint
1-2 kiskanál mustár / Dijoni mustár
esetleg valamilyen finom hagyma

1) Szóval végy egy halkonzervet, halászd ki a husit és távolítsd el a gerincet, ha gondolod.
2) 1-2 kiskanál finom mustárral törd össze egy közepes tálban vagy nagyobb tányérban. És/vagy egy fél citrom levével is ízesítheted.
3) Öntsd le egy kukoricakonzerv levét és keverd a masszához.
4) Esetleg keverhetsz bele egy kicsi finomra vágott lila-, mogyoró- vagy újhagymát.

A Spar konzerv kukorica nemrég azzal csábított el, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, viszont a kukorica szuper édes. Ha jól emlékszem, csak só és víz van még a dobozban. Tényleg nagyon finom volt, de utólag kicsit elgondolkodtam, vajon nem génkezelt-e a növény... Így azóta nem veszek ilyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...