2010. május 28., péntek

Tőkehalmájas saláta

Három darab salátám fejesedik a hatalmas kertemben és minden nap figyelgetem, mikor jön el az idő :) Az egyiknek ezt a sorsot szánom, az szent. Saját fejlesztés. A tőkehalmáj már ott figyel a kamra polcán csak erre várva. Még Édesapámtól kaptam, mert tudja, hogy mennyire de nagyon szeretem.

Hozzávalók:
1 fejes saláta
2 főtt tojás
valamilyen finom hagymaféle
1 tőkehalmájkonzerv
1-2 ek. olívaolaj
kb. egy fél citrom leve

1) A salátát tisztítsd meg, tépd kisebb darabokra, halmozd egy nagyobb tálba.
2) Egy kevés finomra vágott lila-, új- vagy metélőhagyma nagyon jól illik hozzá, egyszerűen keverd a salátához.
2) Főzz félkeményre 2 tojást, hűtsd le és darabold el ízlés szerint. Mehet a tálba.
3) Egy tőkehalmáj-konzerv elég ehhez az adaghoz: a májat törd össze egy tálban és keverd össze az olívaolajjal és a citrom levével. Ezzel forgasd át a salátát és lehet is tálalni.

Nagyon kellemes önálló ételként, előételként - önmagában vagy egy kis vajas pirítóssal. Lehet tovább variálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...